Woensdagavond 24 juni is Alysha bevallen van 5 gezonde kittens. De bevalling begon netjes op tijd, rond 9 uur werd het eerste katertje (blauw wit 92 gram) geboren en in de 3 kwartier daarna het lilac poesje (104 gram) en het andere blauw witte katertje (105 gram). Het blauw creme poesje (102 gram) werd even na middernacht geboren, gevolgd door het blauwe katertje (100 gram) om half 4 ’s morgens.

Alysha is een heerlijk moedertje wat liever bij de kittens ligt als dat ze aan zichzelf denkt, ze moet af en toe dan ook met lichte dwang de werpkist uit om even te eten en naar de kattenbak te gaan.

De trotse ouders zijn The Blue Sassenach Chitto (Beertje) & Nomoya’s Alysha (Alysha)

alyshaxbeer2015

Stamboom van de kittens: http://www.pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1199328;2:1199283&g=4&p=bri&date=iso&o=ajgrep

NaamKleurKorthaar / langhaarGeslachtBeschikbaar/Besproken
Eko / JohnnyBlauw / witBrits LanghaarKaterVerhuisd
Evelyn / PipLilacBrits LanghaarPoesVerhuisd
EddyBlauw / witBrits LanghaarKaterVerhuisd
Enya / JuneBlauw / cremeBrits LanghaarPoesVerhuisd
Elmo / JackBlauwBrits LanghaarKaterVerhuisd

22 oktober 2015

Ook Elmo is inmiddels verhuisd. Alle kittens hebben nu een gouden mandje gevonden.

8 oktober

Helaas is Elmo weer beschikbaar gekomen. Er is bij hem een knikstaartje geconstateerd die er met de laatste enting nog niet zat. Een breuk is uitgesloten d.m.v. röntgenfoto, helaas was hij nu niet meer geschikt voor de fok tot groot verdriet van z’n baasje.

Elmo is dus op zoek naar een ander gouden mandje. Hij is een verschrikkelijk lief en mensgericht kereltje dat eigenlijk altijd in je buurt te vinden is en anders zich heel snel meld als je hem roept.

Mocht u interesse hebben in Elmo, lees dan eerst deze pagina even door: http://www.catterynomoya.nl/kittenbeleid/

Foto’s van vandaag.

elmo91015aelmo91015

 

17 september

Vandaag hebben ze hun 2de vaccinatie gehad en zijn ze wederom goedgekeurd door de dierenarts. Eko woog een keurige 1600 gram, Evelyn 1950 gram, Eddy was de uitschieter met 2030 gram, Enya woog 1920 gram en Elmo sloot de rij met 1760 gram. Nog een weekje genieten van Eko, Evelyn, Enya en Elmo en dan gaan hun verhuizen. Eddy gaat een weekje later z’n gouden mandje opzoeken.

17 augustus

Inmiddels is duidelijk dat alle 5 de kittens langhaar zijn… Dan kun je lang zoeken naar de verschillen! Qua karakter drogen ze net zo leuk op als aan de buitenkant. Evelyn en Eddy zijn inmiddels de kilo gepasseerd en de rest volgt op nette afstand. De vensterbanken zijn inmiddels niet meer veilig en daarmee gelijk een plekje minder om rustig te liggen voor de overige katten.

2 augustus

Ze worden zo leuk! Eigenlijk zijn ze dat natuurlijk al, maar hun karakter komt steeds meer naar voren en ze zijn steeds langer aktief. ’s avonds heeft Eddy standaard z’n gekke 5 minuten als de rest lekker ontspannen bij Alysha ligt te drinken, hij springt er dan overheen en raced de ruimte rond en jumpt dan weer op z’n moeder. Enya & Elmo komen ’s avonds altijd lekker op schoot kroelen, Evelyn hangt meestal ook wel in de buurt rond en Eko komt als hij uitgespeeld is ook een knuffel halen.

26 juli

Inmiddels woont Alysha al ruim een week beneden met de kittens, boven vond ze het te rustig en nu ligt ze gewoon lekker in de woonkamer. De kittens in de kittenren zijn dik tevreden, alhoewel voor de ontdekkingsreizigers Enya & Eddy zelfs die te klein is. Die 2 willen maar 1 ding en dat is de wereld verkennen, helaas voor hun vindt Alysha ze daar nog even te klein voor 🙂 Ze eten inmiddels al goed zelfstandig natvoer en ook de kattenbak wordt goed gebruikt.

20 juli

Inmiddels zijn ze 3,5 week oud en heeft Alysha gisteren besloten dat ze niet meer boven slapen, ze liggen nu in de woonkamer in de box. Ze groeien als kool, Evelyn (lilac) en Eddy(blauw/wit met r. voorpoot wit) zijn de 500 gram al gepasseerd en de andere volgen 3 gaan ook al vlot die kant op. Enya (blauw/creme) had vorige week maandag al besloten dat ze best het eten van haar moeder kon proeven.
Afgelopen donderdag ben ik begonnen met aanbieden van kittenpate en HIP kip, beide een succes.
Enya is gewoon een bijdehante tante en heeft elk kiertje door om te ontsnappen en rond te hobbelen. Elmo (blauw) is een heerlijk relaxed knuffelmonster in wording, hij kan je heerlijk aan zitten te kijken als je tegen hem kletst. Hij was afgelopen zaterdag de eerste die gelijk z’n eerste plasje op de bak deed.
Eko is net als Elmo een heerlijk kereltje wat het allemaal wel ziet gebeuren.

5 juli

Afgelopen maandagnacht besloot Alysha de kraamkist te verruilen voor een krabton, moeders wil is wet en ze was niet te overtuigen van een andere plek. Dus liggen de kittens nu in de krabton. Ze groeien goed en zijn net als Alysha dik tevreden. Evelyn, het lilac meisje had afgelopen zondag haar ogen al open. 2 Dagen later volgde haar blauwe broertje Elmo ook. De rest had afgelopen donderdag de oogjes open.

27 juni

26 juni

24 juni, de eerste foto’s