Op donderdag 30 maart 2017 is Maud bevallen van 7 kittens.

C. Krijalo’s Maud & GIC. The Blue Sassenach Surprise
De kittens kunnen bloedgroep A of B hebben, dit zal later duidelijk worden (moeder is B, vader is A(b))

Stamboom van de kittens: https://www.pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1227627;2:1292988&g=4&p=bri&o=ajgrep

NaamKleurKorthaar / langhaarGeslachtBeschikbaar/Besproken
Iroko (roepnaam Loki)Chocolate & whiteBrits LanghaarKaterVerhuisd
IndayChocolate & WhiteBrits LanghaarPoesVerhuisd
Ivanhoe (roepnaam Zazu)Chocolate & WhiteBrits LanghaarKaterVerhuisd
IsaacLilac & whiteBrits LanghaarKaterOverleden
Iwan (roepnaam Olivier)Lilac & WhiteBrits LanghaarKaterVerhuisd
Izzy (roepnaam Lizzy)Chocolate Brits LanghaarPoesVerhuisd
IggyChocolate & WhiteBrits LanghaarKaterVerhuisd

28 mei

8,5 week oud alweer…. Beetje last van de warmte hebben ze wel, maar verder beginnen ze steeds minder te slapen en steeds meer te ravotten. Inmiddels is ook de vensterbank ontdekt en wordt er regelmatig naar die grote buitenwereld gekeken. Ze groeien goed en krijgen komende week hun eerste enting. Knuffelen hebben ze nog steeds tijd voor, maar spelen heeft op het moment wel de prioriteit.

Izzy & Ivanhoe zijn nog beschikbaar. Ivanhoe is een knuffelkater in wording, maar kan ook heel stoer grommend met de hengel door de kamer lopen . Hij kan je heerlijk aankijken met z’n grote ogen! Laat je bij Izzy niet verleiden door haar zoete uiterlijk, het is een dametje wat weet wat ze wel en niet wil en maakt daarnaast echt wel ff tijd om bij je te komen en een een knuffel te halen.

En de rest van het stel!

9 mei 2017

Inmiddels hebben er 4 kittens nieuw personeel gevonden, hun gouden mandje staat straks voor ze klaar! Ze beginnen steeds actiever te worden zonder steeds even op te laden, nog steeds kunnen ze heerlijk op de vreemdste plekken in slaap vallen. Maar de speelmomenten worden steeds langer. Ook klimmen ze zelf weer terug op de bank om weer lekker bij je te kruipen als ze moe worden.

Izzy & Ivanhoe zijn nog beschikbaar

1 mei 2017

Helaas is vrijdag 28 april Isaac, het lilac & witte katertje ingeslapen vanwege een aangeboren Hernia Diafragmatica. Hij was benauwd en is na het stellen van de diagnose gelijk ingeslapen. Bij sectie bleek z’n lever al vergroeit met z’n hart. Het manneke wordt gemist!

Met de rest van de kittens gaat het super, ze spelen en beginnen steeds meer zelf te eten. Ook hebben ze qua karakter echt het beste van beide ouders meegekregen en kruipen ’s avonds na het spelen ook heerlijk bij je. Er liggen er altijd wel 2-3 op schoot en de rest lekker naast je.

23 april 2017

14 april 2017

2 weken oud en het enigste wat ik hoef te doen is genieten! Ze beginnen al steeds meer reageren en rond te krabbelen. Maud is een top moedertje en wil hooguit een paar keer per dag eventjes weg bij de kittens.

5 april 2017

1 week oud en wat doen ze het goed. Ik ben zo trots op Maud! De kittens groeien goed, de oogjes zijn of gaan al open en ze zijn uiterst tevreden. Maud haar melkbar geeft slagroom lijkt het wel, bijvoeden hoeft niet. Uiteraard wordt Maud voorzien van allerlei voedzame extra’s.

30 maart 2017

En eindelijk weten we wat ze verstopt had in haar buik. Net als met het vorige nest was ze veel aangekomen en zag er uit als een voetbal op pootjes. Wederom heeft ze 7 kittens ter wereld gebracht, via een keizersnede omdat ze ondanks verlies van slijmprop en harde buiken (geen wee├źn) geen ontsluiting had. Achteraf de enige juiste beslissing geweest, op het moment van het openen van de linkerbaarmoederhoorn bleek dat de placenta’s al aan het loslaten waren terwijl de kittens nog niet aan het indalen waren.  In een razend tempo zijn ze alle 7 drooggewreven en uitgezogen, alle gehemeltes zijn gelijk gecontroleerd en toen konden ze bijkomen van hun vliegende start. Maud werd snel weer lekker wakker en ’s avonds rond half 11 begon ze alweer te zorgen voor de kittens.