Geboren 5 juli

Het was eerst de bedoeling dat haar moeder ging daten met Doodle, maar helaas zag die deze keuze niet zitten en werd zodra ze bij hem was niet meer krols (om dan bij thuiskomst gelijk te gaan schreeuwen). Aangezien Doodle ook mooi matcht met Cinta en hopelijk haar oren in elk geval gaat compenseren mocht zij een poging wagen. En zij vond hem nog leuker als mij en inmiddels staat ze op springen.

Ze is lekker aangekomen en doet het allemaal in een rustiger tempo.

Stamboom van de kittens: https://www.pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1227626;2:1164671&g=4&p=bri&date=iso&o=ajgrep

cintaxdoodle

NaamKleurKorthaar / langhaarGeslachtBeschikbaar/Besproken
HeroLilacBrits LanghaarKaterVerhuisd
Harry alias RoquéRoodBrits LanghaarKaterVerhuisd
Humphrey alias BobRoodBrits LanghaarkaterVerhuisd

Alle kittens zijn langharig  en hebben bloedgroep B .

17 oktober 2016

Sinds gisteren is het weer “stil” in huis, alle kittens zijn verhuisd en hebben hun gouden mandje gevonden. Het was een heerlijk nest, ondanks de opstartproblemen in het begin. Maar de laatste 2 maanden was het echt wel genieten van het 3-tal. Kleine Hero is verhuisd met een gewicht van 1,6 kilo, iets wat we in het begin niet hadden durven dromen. Zijn broers Harry (nu Roqué) en Humphrey (nu Bob) wogen respectievelijk 1,8 en ff ruim 2 kilo, dus hij heeft een goeie inhaalslag gemaakt.

8 oktober

Ze hebben inmiddels hun laatste enting & chip ook gehad en zijn helemaal klaar voor vertrek, eerst mogen ze morgen nog even mee naar de kattenshow in Wassenaar en daarna gaan we ons voorbereiden op het vertrek van Hero & Humphrey. Harry is nog steeds beschikbaar en op zoek naar z’n perfecte mandje.
Het is een heerlijk knuffelig kereltje, maar vraagt even geduld van eventuele toekomstige baasjes. Hij kijkt letterlijk en figuurlijk even de kat uit de boom, maar als hij het eenmaal goed vindt is het ook goed en kan hij hele verhalen vertellen.

17 september

Sinds 3 weken is Hero weer thuis, de thuiskomst was binnen no-time goedgekeurd door Cinta. Hij kreeg binnen 10 minuten de eerste lik al over z’n bol, drinken mocht 2 uur later na een uitgebreidere wasbeurt. Hij kon niet meer meekomen met de kittens van Babu, hoe graag hij ook wilde. Maar iedere keer bek af zijn en dan geen energie hebben om te eten is ook niet alles, dus hij speelt nu weer op z’n eigen niveau.
Afgelopen maandag hebben ze hun eerste enting gehad en zijn de mannen helemaal goedgekeurd. Mini man Hero is gisteren de kilo gepasseerd, iets wat we 10 weken terug echt alleen maar van konden dromen!

Het is een heerlijk 3-tal, Hero is een knuffelkont en weet precies hoe hij iedereen om z’n pootjes moet winden. Harry is wat afwachtend en bedenkt hoe hij alles uit kan halen, geen held met nieuwe dingen 🙂
Humphrey is een ondeugend rood duiveltje.

14 augustus

Het 3-tal van Cinta gaat hartstikke goed. Harry & Humphrey, het rooie duo beginnen nu pas goed zelfstandig te eten en doen alles in een rustig tempo. Hun broertje Hero, zoals mijn ouders hem genoemd hebben, is een heerlijk kereltje wat goed meedoet met het 5-tal van Babu. Hij eet goed zelfstandig en doet op zijn manier ook mee met spelen, want z’n pleegbroertjes en zusjes zijn al een week ouder en vele malen rapper dan hem. Wel wordt hij door Babu extra verzorgt en ook z’n rood/witte broertje en lilac tortie zusje tutten veel met hem en spelen ook gewoon zachtjes met de kleine man. Het is een echt knuffelbeertje aan het worden wat gaat staan te mauwen als hij lekker bij je wil liggen, lekker in de holte van je arm 🙂

24 juli
Eindelijk durf ik ze voor te stellen:-)
Dinsdag 5 juli is Nomoya’s Cinta bevallen van 5 kittens, helaas zijn er 2 kittens in de 36 uur die volgde overleden. Ze waren slechts 45 gram en ondanks dat ze levendig waren is het niet gelukt om ze er door te krijgen. De 2 mannen zijn nu sterretjes….

De eerste 10 dagen hebben in het teken gestaan van zorgen en leven volgens de klok & wekker, maar inmiddels zijn de uren van de klok vergeten en kan er volop genoten worden van de kittens.

Doordat de andere 3 mannen niet gelijk bij Cinta wilde drinken en in de dagen erna gelukkig 1 voor 1 op gang kwamen is de melkproductie van Cinta terug gelopen. 2 kittens redde ze prima, maar het 3de manneke heeft bijna een week nodig gehad voordat hij helemaal op de rails was en echt aan begon te komen. Hij wou wel drinken, maar Cinta had gewoonweg te weinig melk.
1 Week na hun geboorte heb ik de beslissing genomen om deze dappere man mee te nemen naar m’n moeder, daar was exact 2 weken terug een nestje BKH geboren. Babu zorgde uitstekend voor de kittens en het was het proberen waard aangezien Babu slagroom gaf aan haar 5 kittens.
Wat is de kleine man blij, Babu is in de dagen die volgde steeds meer voor hem gaan zorgen. Na 24 uur reageerde ze al op hem als hij z’n stembanden testte en na 3 dagen deed ze de volledige verzorging. De kleine man krijgt 1-2 x per dag sonde erbij (weigert de fles) omdat hij zonder niet voldoende aankomt, maar doet het verder zo goed!

Cinta is dolgelukkig met haar 2 kittens die het gewoon heerlijk doen.