Geboren 19 April 2016

Afgelopen dinsdagavond (19-04) heeft Maud prijsgegeven wat ze samen met Cooper in het valentijnsweekend gemaakt heeft. Ze was fors aangekomen (ze weegt normaal 3,5 kilo en was 1,5 kilo aangekomen) en inmiddels kon ze zich al bijna 2 weken niet meer fatsoenlijk wassen, dus het was de hoogste tijd . Om kwart over negen begonnen de weeen rustig aan en om 3 minuten over half 12 is het eerste kitten geboren, in de volgende 25 minuten volgen de volgende 3 kittens. Nummer 5 meldt zich na een klein half uurtje ook. Maud begon het hele spul lekker te wassen en een beetje te relaxen. We voelde nog wel wat, maar ik hoopte voor Maud dat dat de baarmoederhoorn was waar het laatste kitten in had gezeten en dat deze nog wat gespannen was. Niets was minder waar en een uurtje later melde nummer 6 & 7 zich.

Niks geen klein nestje om als eerste nestje mee te beginnen voor Maud, geen half werk. 7 Gezonde kittens met nette gewichten en een tevreden moedertje. Alles was de volgende morgen zelfs iets aangekomen. ’s middags is Maud wel onrustig geworden en de daarop volgende nacht ook, haar melkproductie had wat meer tijd nodig om zich aan te passen aan de 7 hongerige kittens. Maar ze krijgen nu 2 x per dag een klein flesje en de groei zit er goed in bij het hele spul. Supertrots op m’n meisje!

Stamboom van de kittens: https://www.pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1227627;2:1292989&g=4&p=bri&date=iso&o=ajgrep/a>

cooperxmaud

NaamKleurKorthaar / langhaarGeslachtBeschikbaar/Besproken
FelineBlack & whiteBrits LanghaarPoes
FalconLilac & white (met blesje)Brits LanghaarKaterVerhuist
Faith alias DeidreLilacBrits LanghaarPoesVerhuist
FikkyLilac & whiteBrits LanghaarpoesVerhuist
FantasyChocolate & whiteBrits LanghaarpoesVerhuist
FeddeChocolate Brits LanghaarKaterVerhuist
FloortjeBlue & whiteBrits LanghaarPoesVerhuist

24 juli 2016

Inmiddels zijn alle kittens verhuisd en verblijft alleen Feline hier nog. Ze heeft inmiddels haar eerste enting gehad en 3 augustus zal de laatste enting volgen. Ze gaat nog steeds lekker vooruit en is een blije, pittige dame die graag aandacht ontvangt.

Het is afwachten wat de toekomst haar gaat brengen.

7 juli

Afgelopen dinsdag is het hele spul 11 weken geworden en wat zijn ze leuk! Heerlijk ondeugend en inmiddels de tijd nemen om ook lekker bij je te komen hangen.
Floortje & Fikky gaan samen verhuizen en ook de 2 mannen blijven gezellig samen. Volgende week hun laatste check-up en dan wordt het tijd om hun koffertjes te pakken. Alleen Feline blijft hier dan nog over, maar dat zwart/witte draakje heeft de pittige genen van haar Oma Nomoya geërfd, dus daar krijg ik mn handen nog wel aan vol 🙂 Ze mag dan wel minimaal 300 gram lichter zijn dan de rest, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

13 juni

De kittens hebben steeds minder slaap nodig en het voorzichtige spelen is inmiddels echt ravotten geworden en alles moet worden onderzocht en uitgebreid worden bekeken. Lekker rondrennen en af en toe even tijd nemen voor een kroelbeurt en als ze een beetje moe worden, dan willen ze echt wel even bij je kruipen 🙂 Lekker spul is het.

Helaas gaat het met Feline niet zo goed, tenminste we zitten weer op een stijgende lijn maar het blijft spannend of ze er doorheen gaat komen. Afgelopen donderdag zijn we er door bloedonderzoek achter gekomen dat de reden van het achterblijven in groei en het wisselend wel/niet goed kunnen lopen komt door een Lever shunt. Helaas geen fijne diagnose, maar we weten nu waar we het tegen op moeten nemen. Het mag duidelijk zijn dat Feline om deze reden gewoon hier blijft als ze opknapt.

30 mei

Het gaat goed met de kittens & Maud, ze groeien lekker en beginnen aardig de tent af te breken met z’n 7-en. Eigenlijk met z’n 8-en, want volgens Maud kan je vanaf nu met ze samen spelen 🙂

23 mei

5 mei

27 april
Vandaag even alle kittens apart op de foto gezet, alleen het chocolate/wit poesje en chocolate katertje hebben hun oogjes nog dicht. De rest had wat meer haast en zijn vanaf zondag al begonnen met gluurtjes.

25 april
Gewoon wat foto’s van de afgelopen paar dagen